Het delen van een auto levert een bewuster gebruik, veel lagere kosten en minder parkeerdruk op.
Er komen steeds meer mogelijkheden. Zowel bedrijven als particulieren bevolken de markt en organiseren zich.
Het voordeel van het aansluiten bij een organisatie is dat zaken als verzekeringen gemakkelijk te regelen zijn

Amersfoort CO2

De Gemeente Amersfoort heeft de ambitie: “Amersfoort CO2 Neutraal in 2030” en daarbij is de auto een belangrijke pijler omdat de C02 uitstoot voor een groot deel door de auto wordt gedaan. Duurzaam Hoogland wil actief mensen enthousiast maken voor de elektrische deelauto. Dat betekent dat misschien 2 tot 5 gezinnen hun 2de auto inwisselen voor 1 gezamenlijke elektrische deelauto. Dat is een enorme duurzame maatregel met een heel positief effect!

Partners

Duurzaam Hoogland heeft geen financiële belangen bij het aanbieden van een Deelauto. Wij willen helpen, ondersteunen en adviseren over de deelauto en initiatieven en mensen bij elkaar brengen. De partners die Duurzaam Nieuwland  de afgelopen maanden veel gesproken hebben en waar zij enthousiast over zijn: Buurtauto, www.buurauto.nl en We Drive Solar www.wedrivesolar.nl

Hoe werkt de elektrische Deelauto?

  • Met 3 tot 5 huishoudens sluit je een contract af met Buurauto/We Drive Solar
  • Buurauto/We Drive Solar regelt verder de aanschaf/lease, de verzekering en alle andere administratie.
  • Per maand betaal je als voorschot een vast abonnementstarief (de leaseprijs gedeeld door het aantal deelnemende huishoudens) aan Buurauto/We Drive Solar. Hierin zit al je aandeel in het afgesproken aantal kilometers uit het leasecontract.
  • Je betaalt bij als je de auto meer gebruikt en krijgt geld terug als je de auto weinig gebruikt.
  • Via de Buurauto/We Drive Solar -app reserveer je de auto voor gebruik.
  • Via dezelfde app krijg je een virtuele sleutel die geldig is voor de tijd dat je de auto hebt gereserveerd. Daarna vervalt de sleutel (natuurlijk niet tijdens het rijden!).
  • Een maal per maand wordt het verschil in gebruik tussen de huishoudens verrekend. Uiteindelijk komt er eenmaal per jaar een jaarafrekening.
  • En als de eigen buurauto bezet is, kun je via de buurauto-app een beschikbare buurauto “in de buurt” reserveren. Ook worden er afspraken gemaakt met reguliere verhuurbedrijven, zodat je met hetzelfde gemak op pad kunt als alle echte buurauto’s bezet zijn, of als je bijvoorbeeld voor drie weken een auto nodig hebt voor een caravanvakantie.

Pilots en testrijders

Duurzaam Nieuwland is bezig met het onderzoeken om een aantal pilots te starten in Nieuwland. Duurzaam Hoogland wil dat initiatief graag overnemen en is dus op zoek naar mensen die ervaring opdoen en dat met ons willen delen.